Wat voor soorten zonwering balkon?

Stel u heeft een prachtig balkon wat ook nog eens prachtig situeert is in de zon. Dan kunt u daar immens van genieten totdat de zon gaat irriteren. Het zou dan wel zo fijn zijn als er een mogelijkheid is om de zon even te kunnen vermijden terwijl u nog op het balkon zit want het is natuurlijk zonde om met zo’n prachtig balkon weer naar binnen te moeten gaan. Bij Bozon Lume hebben wij daar verschillende oplossingen voor. De mogelijkheden zijn afhankelijk van hoe groot uw balkon is, hoeveel ruimte u boven uw balkon heeft of de zon ook aan de zijkant er door komen, hoe stevig de montageplek is en andere variabelen. Elk balkon is anders en daarom word alles op maat gemaakt via onze verschillende opties. Wat de situatie ook is, wij zorgen ervoor dat u optimaal kunt gaan genieten van uw balkon.

Zonwering balkon: Knikarmschermen

De meeste moderne en luxueuze optie is een scherm wat regelmatig aan de terrasmuren geïnstalleerd is; het zogeheten knikarmschermen. Deze grote schermen zijn een uitermate goede zonwering en kunnen daardoor ook tientallen mensen tegelijk van schaduw voorzien. Zoals vaker bij die terrassen te zien is staan er wel panelen aan de zijkant. Een van de nadelen van deze schermen is namelijk de open zijkant waardoor veel wind en vooral zon kan komen. Gelukkig kan de grootte van de schermen dit vaak goed maken door plekken te creëren waar altijd zon is. Deze grootte brengt wel met zich mee dat deze schermen zowel groot als zwaar zijn. Wat maakt dat de bevestiging aan de gevel iets lastiger is omdat er genoeg ruimte moet zijn maar ook genoeg steun van de gevel waaraan die met roestvrijstalen bouten, moeren en schroeven wordt vast gezet. De knikarmschermen zelf zijn vooral van aluminium wat een sterk materiaal is.

Zonwering balkon: Markiezen

Een bijna antieke vorm van buitenzonwering is het gebruik van markiezen. Ze staan vaak prachtig bij statige panden of pittoreske huisjes en zijn een optie voor bijna elk balkon. Bij Bozon Lume werken we met het merk Schlappi. Het fijne aan markiezen is dan ook dat ze een dichte zijkant hebben waardoor de meeste ochtend- en avonduurtjes zonder zorg beleefd kunnen worden. Ze zijn ook wat lichter wat minder montage- en installatie problemen met zich mee brengt omdat de balkon zonwering natuurlijk nog jaar en dag mee moet kunnen gaan.

Aan de andere kant kunnen ze vergeleken met knikarmschermen niet zo ver rijken waardoor aan de voorkant minder bescherming bieden. Markiezen zijn verkrijgbaar in een vaste of losse variant. Dan is er de keuze tussen wel of geen back-lit verlichting, vooral leuk voor de horeca. Het materiaal kan verschillen tussen hout en aluminium en u heeft de keuze of u de markiezen elektrisch bediend wilt hebben of handbediend.

Contact

Als u uw huis van balkonzonwering wilt voorzien kunt u een offerte aanvragen zodat u het meeste uit uw balkon kunt halen en een goed advies kunt krijgen wat betreft het type product voor uw balkon.

Gerelateerde Artikelen

overkappingen

De beste overkappingen voor in de tuin

Een overkapping is een geweldige manier om je tuin te beschermen tegen zonlicht en harde wind, tegelijkertijd biedt het schaduw in de zomer. Maar het