20230313 112343

Rolluiken Antwerpen

Als u denkt aan zonovergoten plaatsen denkt u waarschijnlijk niet meteen aan Antwerpen. En als u denkt aan rolluiken denkt u waarschijnlijk eerder aan een pittoresk Spaans dorpje waar ‘s middags alle rolluiken dicht zijn om de warme zon tegen te houden.

De noodzaak om rolluiken in de buurt van Antwerpen te nemen kan dan ook niet zo groot lijken. Als men naar alle voordelen en kwaliteiten van rolluiken kijkt blijkt dit toch iets anders in elkaar te zitten. Rolluiken hebben voordelen die van simpele zonwerende tot financiële oplossingen reiken. Deze voordelen zullen wij in dit artikel aan u voorleggen.

Zonwering

De meest voor de hand liggende functie van rolluiken is het ontnemen van de kans voor de zon om recht door uw raam heen te breken. Het tegenhouden van de zon is niet alleen aangenaam voor uw ogen. Het kan ook mooier zijn voor de lichtinval van de kamer en helpen bij slaap. Er zijn nog veel meer redenen maar rolluiken kunnen in praktisch opzicht in ieder geval de belangrijkste functie die ze hebben goed vervullen. Al helemaal als men kijkt naar hoe weinig ruimte ze in beslag nemen zijn ze vergeleken met andere zonweringen een goede optie.

20220129 121628
20230412 122128

Privacy

De gemiddelde spanjaard geniet ook erg van de privacy die hij ervaart vanwege zijn rolluiken. Iedereen weet dat gordijnen nogal duur zijn en op zonnige plaatsen rolluiken net zo goed die functie zouden kunnen vervullen. Niet begluurd worden of kunnen worden vanuit de straat kan een veel comfortabeler gevoel geven. Uw woning gaat er hierdoor ‘s nachts een stuk veiliger aanvoelen.

Veiligheid

Deze veiligheid kan niet alleen op die manier door rolluiken gewaarborgd worden. Rolluiken beschermen zelfs tegen inbrekers. Dit komt omdat rolluiken het proces van inbreken nogal vertragen. Als alle ramen en deuren van rolluiken voorzien zijn duurt het vele malen langer voor een inbreker voordat hij is ingebroken. Omdat tijd in zo’n crimineel vak nogal van belang is zal een crimineel een huis dat volledig voorzien van rolluiken minder snel uitkiezen dan een ander huis. Vooral het preventieve gedeelte kan de veiligheid van uw huis daarmee enorm verhogen.

20230206 135743 scaled

Isolering

Rolluiken zijn niet de minste investering in uw huis. Het is dan ook een goede bijkomstigheid dat rolluiken uw maandelijkse lasten kunnen verminderen. Tot maar liefst een derde van de warmte verlaat een huis via de ramen of deuren. Rolluiken kunnen dat warmteverlies aanzienlijk verminderen omdat ze een isolatielaag creëren tussen de buitenlucht en en de ramen en deuren.

Kosten besparing

Vanwege de isolerende werking kunt u tot in de honderden euro’s per maand besparen aan energiekosten. Daarbovenop is het ook nog vaak mogelijk om een subsidie te krijgen voor het aanschaffen van rolluiken vanwege hun isolerende werking.

Mogelijkheden

Al met al zijn er dus enorm veel fysieke en financiële voordelen aan het aanschaffen van rolluiken. Natuurlijk wilt u dan wel dat de rolluiken ook goede aansluiten op uw huis. Gelukkig zijn er daarvoor meerdere opties. U kunt namelijk kiezen uit twee soorten cassettes: ronde en afgeschuinde. Daarnaast zijn er ook meerdere kleuren beschikbaar met wit, zwart en antraciet als voornaamste kleuren. in de toegevoegde afbeeldingen kunt u een aantal voorbeelden zien op welke manieren rolluiken geïnstalleerd kunnen worden.

20230424 171855 scaled
20200926 142751 scaled
Niet alleen de kleuren maar ook de cassettes kunnen in een ronde of een afgeschuinde variant geleverd worden als extra opties. De afgeschuinde cassettes hebben een hele moderne uitstraling en zijn dan ook een uitstekende keuze. De groottes worden natuurlijk op maat gemaakt.
Vraag nu uw offerte aan voor rolluiken van een ervaren bedrijf in Antwerpen voor de scherpste prijs. 

Als u al deze voordelen mee wilt nemen plus de mooie look die er bij komt kijken, dan kunt u altijd een offerte aanvragen. Bozon Lume is een bedrijf gespecialiseerd in zonwering en wij garanderen dan ook persoonlijk advies met een goede service.

Rolluiken Tilburg

Rolluiken Breda

Neem contact op voor een op maat gemaakte Rolluik!

Contactgegevens

+32(0)497646121

info@bozonlume.be