overkappingen

De beste overkappingen voor in de tuin

Een overkapping is een geweldige manier om je tuin te beschermen tegen zonlicht en harde wind, tegelijkertijd biedt het schaduw in de zomer. Maar het vinden van de juiste overkapping kan een uitdaging zijn. Gelukkig hebben we een aantal van onze favoriete overkappingen voor alle soorten tuinen op een rijtje gezet!

Wat is het doel van een tuinoverkapping?

Een tuinoverkapping is een geweldige manier om je tuin van schaduw te voorzien. Hij kan ook beschutting, privacy en een ruimte voor het ontvangen van gasten bieden. Sommige overkappingen hebben ramen waardoor ze lijken op een verlengstuk van het huis, maar als je op zoek bent naar iets dat meer decoratief dan functioneel is, zijn er ook andere prachtige ontwerpen.

Een raamzeil overkapping of veranda overkapping biedt een ruimte waar je kunt ontspannen in de tuin tijdens zomeravonden of dagen dat het regent! Geïnteresseerd? Bekijk dan onze pagina’s over deze typen overkappingen.

Raamzeil verandadak overkapping expert bozonlume LaguneH7 Medium 258x258 1

 

Hoe kies je de juiste tuinoverkapping?

  • Kies een overkapping die past bij je behoeften. Moet je een deel van je tuin in de schaduw zetten? Of heb je een kleine ruimte en wil je een intieme plek creëren om te ontspannen?
  • Overweeg de grootte van je tuin. Als je een grote tuin hebt, is het de moeite waard te investeren in een grotere overkapping die meer grond kan bedekken en meer schaduw kan bieden dan kleinere. Als je echter alleen wat extra schaduw nodig hebt voor een deel van je tuin, kunt je overwegen een kleinere aan te schaffen.
  • Bedenk hoeveel schaduw je nodig hebt. Je hebt misschien geen volledige bescherming tegen de zon nodig als er andere gebieden zijn waar deze wordt geboden, zoals volwassen bomen of gebouwen in de buurt.

Pergola’s

Pergola’s zijn een geweldige manier om schaduw toe te voegen aan je tuin. Ze kunnen worden gebruikt als een verlengstuk van je huis, of als een plek om te ontspannen en gasten te ontvangen. Als je een pergola wilt voor de schaduw, kies er dan een die groot genoeg is om voldoende dekking te bieden. Een goede vuistregel is dat elke kant ten minste 8 meter lang moet zijn, zodat er tijdens de warmste maanden genoeg ruimte is voor iedereen binnen. Pergola’s zijn vaak gemaakt van hout of aluminium, maar ze kunnen ook worden gemaakt van gaas of andere materialen indien gewenst.

pergola sunrain

Ruimte.

Bij luifels denk je waarschijnlijk aan zonneschermen. Maar de term verwijst eigenlijk naar elke structuur die schaduw biedt tegen de zon of andere elementen. Tuinluifels verschillen van tuinparasols doordat ze meer bescherming bieden en ontworpen zijn voor langdurig gebruik buitenshuis in plaats van alleen als tijdelijke overkapping tijdens een regenbui of een soortgelijke situatie.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen de verschillende soorten tuinoverkappingen te begrijpen, welke geschikt kunnen zijn voor je tuin. Het is ook belangrijk om te onthouden dat er naast de hier genoemde opties nog vele andere zijn! Dus als er geen enkele goed genoeg lijkt te zijn, kun je ook contact met ons opnemen.

Gerelateerde Artikelen

overkappingen

De beste overkappingen voor in de tuin

Een overkapping is een geweldige manier om je tuin te beschermen tegen zonlicht en harde wind, tegelijkertijd biedt het schaduw in de zomer. Maar het