rolluiken-kopen

De 9 redenen waarom je rolluiken moet aanschaffen

Als het om raambekleding gaat, zijn rolluiken de ultieme keuze. Ze zijn duurzaam, beschermen je ramen tegen harde wind en storm en geven een klassieke uitstraling. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom je de aanschaf van rolluiken voor een huis zou moeten overwegen. Hier zijn er enkele:

Rolluiken zijn een uitstekend alternatief voor gordijnen en jaloezieën.

Rolluiken zijn een uitstekend alternatief voor gordijnen en jaloezieën. Hier zijn enkele redenen waarom je rolluiken zou moeten aanschaffen:

Rolluiken zijn duurzaam. Ze kunnen tientallen jaren meegaan zonder te hoeven worden vervangen en zijn daarom een goede investering om het uiterlijk van een huis te verbeteren.

Rolluiken zijn gemakkelijk schoon te maken. Je kunt ze eens per week afnemen met een sopje en dan zien ze er weer als nieuw uit! Geen dure stomerij meer nodig!

Rolluiken houden de warmte tijdens de zomermaanden buiten door direct zonlicht tegen te houden die het huis binnenkomen via ramen die naar het oosten of westen zijn gericht (die meestal meer zon krijgen dan andere richtingen). Dit betekent dat er minder energie wordt verspild, waardoor je maandelijks geld bespaart op je rekeningen…

Ze zijn duurzaam.

Rolluiken zijn duurzaam. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze lang meegaan en de tand des tijds kunnen doorstaan. Als ze niet regelmatig worden schoongemaakt, kunnen rolluiken na verloop van tijd erg vuil en besmeurd raken met stof of vuil. Om je luiken schoon te maken, kun je een stofzuiger gebruiken om al het losse vuil van het oppervlak te verwijderen, en ze vervolgens met een vochtige doek afnemen. Zorg ervoor dat je bij het schoonmaken geen bleekmiddel of agressieve chemicaliën gebruikt, omdat dit de rolluik panelen kan verkleuren of beschadigen.

Rolluiken zijn gemakkelijk schoon te maken.

Rolluiken zijn gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn zelfs zo gemakkelijk schoon te maken dat je er soms helemaal niets voor hoeft te doen. Als het regent en je rolluiken een beetje nat worden, kun je ze laten drogen wanneer de zon weer schijnt – ze drogen vanzelf in een mum van tijd!

Rolluiken houden de warmte buiten.

Rolluiken zijn een geweldige manier om de warmte buiten te houden. Het is geen geheim dat we in de zomer allemaal van onze airconditioning houden, maar als het erom gaat je huis in de wintermaanden koel te houden, bieden rolluiken een geweldige oplossing. Ze zijn gemaakt van hout of aluminium en passen met gemak in elk raamkozijn. Ze kunnen worden geverfd of gebeitst om bij het decor van je huis te passen, zodat je kunt kiezen hoe ze eruit zien en tegelijkertijd waarde toevoegen als je besluit je huis te verkopen!

Ze creëren privacy voor je huis.

Rolluiken zijn ideaal om een vleugje privacy aan je ramen toe te voegen. Ze kunnen voor elke vorm of maat raam worden gemaakt, dus of je nu een oversized raam heeft of een L-vormige erker, rolluiken kunnen je helpen het gewenste uiterlijk in je huis te krijgen.

Ze zijn stofbestendig.

Luiken zijn gemaakt van hard materiaal, zodat ze geen stof doorlaten.

Ze kunnen zonder problemen met een zachte doek of een stofzuiger worden schoongemaakt.

Ze zijn kindveilig.

Rolluiken zijn niet gemakkelijk te beklimmen:

  • Ze hebben niet dezelfde openingsmechanismen als gewone ramen, dus kinderen kunnen ze niet gemakkelijk openen.
  • Ze zijn ook moeilijk te sluiten voor kinderen.

Dit maakt luiken tot een geweldige optie voor huizen met jonge kinderen die de gewoonte hebben om in gevaarlijke situaties terecht te komen (vooral omdat ze ook kindveilig zijn).

Ze kunnen helpen je energierekening op lange termijn te verlagen.

Als je op zoek bent naar een manier om geld te besparen op je energierekening, zijn rolluiken een uitstekende investering. Ze kunnen helpen de behoefte aan ventilatoren en airconditioners te verminderen, wat na verloop van tijd de kosten kan drukken.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle rolluiken gelijk zijn: sommige laten meer licht door dan andere. Om te bepalen wat voor jou het beste is, kun je contact opnemen met een van onze experts. Hier wordt er gekeken naar het type raamopening en de eventuele keuze in het materiaal.

Luiken van goede kwaliteit voegen waarde toe aan je huis

Luiken zijn een luxe kenmerk dat waarde toevoegt aan uw huis. Als u ooit een huis met shutters hebt gezien, weet u wat we bedoelen. Het is een van die dingen die uw huis kunnen onderscheiden van de massa, want er is geen andere raambekleding die dezelfde combinatie van elegantie en functionaliteit biedt.

Shutters zijn ook aanpasbaar, zodat ze voor elk raam of deur passen, dus als uw ruimte beperkt is, is dat geen enkel probleem! U kunt ze zelfs op deuren installeren als u een eleganter gevoel wilt dan met alleen gordijnen of jaloezieën.

Cassette mogelijkheden rolluiken suncircle

Conclusie

Als je op zoek bent naar nieuwe raambekleding, overweeg dan rolluiken. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en kunnen je huis beschermen tegen harde wind en storm. Bovendien zien ze er geweldig uit!

Op zoek naar rolluiken op een specifieke locatie?

Rolluiken Eindhoven

Rolluiken Breda

Rolluiken Tilburg

Gerelateerde Artikelen

overkappingen

De beste overkappingen voor in de tuin

Een overkapping is een geweldige manier om je tuin te beschermen tegen zonlicht en harde wind, tegelijkertijd biedt het schaduw in de zomer. Maar het